Wat is het nut van goed isoleren?

Een goed geïsoleerde woning zorgt niet enkel voor aangename temperaturen binnen, maar ook voor een besparing op jouw energiefactuur.

Beter isoleren betekent minder verbruik: minder verwarmen in de winter en minder afkoelen in de zomer.

DAKISOLATIE

Het grootste warmteverlies van jouw woning loopt via het dak. Jouw dak goed isoleren is dus een eerste grote stap naar minder verbruik.

ZOLDERISOLATIE

Wanneer je de zolder niet als kamer gebruikt, is het belangrijk ook de vloer van de zolder goed te isoleren. Op die manier kan de vloerisolatie de warmte al tegenhouden voordat deze het dak bereikt.

SPOUWMUURISOLATIE

Buitenmuren die bestaan uit een binnen- en een buitenmuur, met een ruimte tussen die vochtdoorslag voorkomt, kunnen ook voorzien worden met isolatie in die tussenruimte. 
Vooral bij halfopen en open bebouwingen zal deze isolatie een flinke besparing opleveren.

Een gesloten bebouwing wordt automatisch mee geïsoleerd door de aanpalende woningen.

VLOERISOLATIE

Door de vloer van de gelijkvloerse verdieping te isoleren, voorkom je dat koude uit de grond de temperatuur binnen doet dalen. Het is ook aangenamer om op een geïsoleerde vloer dan op een ijskoude vloer te lopen.

Je kan steeds het advies inwinnen bij een ervaringsdeskundige om uit te maken welke isolatie het meeste invloed heeft op het verbruik van jouw woning.

Neem vrijblijvend contact op met onze Vastgoedplus-medewerkers. Zij brengen je graag in contact met onze energiedeskundigen.