Hoe kan je goedkoper en energiezuiniger verwarmen ?

We willen tijdens de wintermaanden graag een lekker warm huis om in thuis te komen maar we zien onze energiefactuur ook graag wat minderen. Hoe kunnen we dat combineren?

VERWARMING LAGER ZETTEN

De verwarming één graadje lager zetten, levert al een besparing op je totale verwarmingskosten. Je kan steeds gezellig met een dekentje in de zetel kruipen wanneer je dit verschil te fel aanvoelt.

RADIATORFOLIE

Radiatorfolie op de muur achter de radiator zorgt er ook voor dat de warmte gereflecteerd wordt naar de kamer en niet verdwijnt in de muur.

REGEL DE TEMPERATUUR PER KAMER

Kamers waar je niet de ganse dag vertoeft, hoeven niet constant verwarmd te worden.

RAMEN EN DEUREN SLUITEN

Het is goed om je woning te verluchten maar dat wil niet zeggen dat de ramen constant open dienen te staan. Je kan steeds ’s nachts je woning ventileren en overdag de ramen gesloten houden zodat de warmte binnenblijft wanneer je thuis bent.

GORDIJNEN OF ROLLUIKEN

Gebruik gordijnen en/of rolluiken als een extra isolatielaagje zodra het donker wordt. Ze houden de warmte goed binnen waardoor je minder energie dient te verbruiken.

ISOLEER LEIDINGEN

Op die manier koelen warmwaterleidingen minder snel af en heb je minder warmteverlies.
Voor oudere woning is dit dikwijls het geval.

TOCHTSTRIPS

Ook tochtstrips kunnen een meerwaarde zijn om het warmteverlies tegen te gaan die langs kieren bij deuren of ramen verloren gaat. Denk hierbij ook aan een brievenbusborstel.

Voor meer tips kan je steeds contact opnemen met een energiedeskundige.

Neem vrijblijvend contact op met ons Vastgoedplus-team. Wij brengen je graag in contact met onze energiedeskundigen.