Up-to-date

Wanneer je voor jezelf een woning wil verbouwen, houd je voornamelijk rekening met wat jouw persoonlijke wensen zijn. Maar waar hou je best rekening mee als je een woning wil verbouwen om nadien op de verhuurmarkt te gooien?


Een woning (ver)kopen op lijfrente kan in volle eigendom of in naakte eigendom.
Het bedrag van de lijfrente wordt berekend op basis van leeftijd en de levensverwachting van de verkoper.


Tegen 1 januari 2020 moeten de daken van alle woningen in het Vlaams Gewest geïsoleerd zijn. Dit geldt zowel voor huurwoningen als eigenaars die in hun eigen huis wonen.


Zodra er een akkoord wordt bereikt tussen de verkoper en de koper van een woning, dient er een compromis – of voorlopige overeenkomst – opgemaakt te worden door de vastgoedmakelaar.


Een goed geïsoleerde woning zorgt niet enkel voor aangename temperaturen binnen, maar ook voor een besparing op jouw energiefactuur.


Onteigening is de gedwongen overdracht van het eigendomsrecht van particulieren aan de overheid. Kan dit zomaar?


Vastgoedmakelaar Eddy Mandelings


Wanneer je een woning wil (ver)kopen, dien je rekening te houden met heel wat bijkomende kosten zoals notariskosten, registratiekosten, …

Wie betaalt nu precies wat?


Wanneer je reeds een woning hebt aangekocht of verkocht, ben je wellicht al in aanraking gekomen met de term “postinterventiedossier” of PID. Maar wat is dat nu precies en waarom heb je dit nodig?


Wanneer je van plan bent om je woning te verkopen dan is het van belang dat je de kwaliteiten van jouw woning in de verf zet.

Je kan hiervoor een vastgoedmakelaar inschakelen, maar doe je het liever zelf, dan geven we je graag enkele tips mee.


Pagina 1 van 2