Up-to-date

Steeds meer mensen, jonge starters en ouderen, zijn op zoek naar een kwaliteitsvolle compacte woonst.


Wanneer je een woning gaat bezoeken, kan je niet altijd meteen opmaken of de woning goed geïsoleerd is. Ga dus op onderzoek uit!


Op 9 juli 1971 werd een nieuwe woningbouwwet in het leven geroep, beter bekend als de wet Breyne.


Een oud bouwvallig huis kan je misschien wel ergens vinden voor een goede prijs, maar breek je dit dan volledig af en zet je een nieuwbouw of renoveer je het huis volgens de huidige normen?


Je hebt een bouwaannemer onder de arm genomen bij het bouwen of verbouwen van jouw woning, maar dan blijkt deze failliet te gaan…


Sinds de bouwstop er zit aan te komen, zijn te renoveren woningen weer in trek maar hoe bepaal je of een woning klaar is voor de sloop of over nog heel wat mogelijkheden beschikt om te verbouwen?


Het is niet verplicht een tuinafsluiting te plaatsen maar wanneer jouw buur meer privacy wenst of wil vermijden dat de hond steeds bij jou de tuin in loopt is een tuinafsluiting een must.


Ben je van plan jouw woning te koop aan te bieden, plaats dan een aantrekkelijk zoekertje.
Hoe aantrekkelijker jouw zoekertje, des te sneller een potentiële koper zich zal aanbieden.


Als je het gevoel hebt dat jouw huis niet meer je thuis is, is het tijd om voor jezelf de bedenking te maken waarom dit zo is en waar je jezelf dan wel terug thuis zou kunnen voelen.


In deze Corona-tijden dat je met het ganse gezin ‘in je kot moet blijven’, is het belangrijk dat je jouw rust thuis kan vinden.
 
Een opgeruimde woning kan je alvast rust bieden in deze erg chaotische tijd.