Up-to-date

Een cascowoning is niet meer dan een wind- en waterdichte woning. Dat wil zeggen dat de buitenafwerking: de ruwbouw, het dak en de ramen afgewerkt zijn.

De afwerking binnenin de woning dient dus nog te gebeuren.


Wanneer je jouw woning wil verkopen, volstaat het niet enkel een koper te vinden en sleutels uit te wisselen.

Er dienen heel wat attesten en administratieve zaken in orde te worden gebracht zodat deze aan de nieuwe eigenaar kunnen worden overgedragen.


Wanneer je jouw woning wil verkopen, is het belangrijk een correcte verkoopprijs te bepalen, maar hoe kan je deze toch tot een maximum brengen?


Wanneer je een nieuwe woning wil bouwen of een bestaande woning wil verbouwen, is het belangrijk een goede bouwaannemer onder de arm te nemen maar waar vind je die?


EEN CORRECTE HUURPRIJS BEPALEN

Er bestaan niet echt regels om de huurprijs van een woning of appartement te bepalen, maar het is meer dan natte-vinger-werk.


De meeste woningen in Vlaanderen zijn sterk verouderd. Meer dan de helft van de woningen dateert van voor 1970 toen woningen helemaal nog niet werden geïsoleerd.


Wanneer je een woning huurt, is de verhuurder (jouw huisbaas) wettelijk verplicht de huurovereenkomst te laten registreren en dit binnen de 2 maanden.

De registratie van een huurovereenkomst brengt alleen maar voordelen met zich mee.


Wanneer je een woning te koop aanbiedt, hoop je dat je zo snel mogelijk een koper vindt. Toch zijn er heel wat panden die niet zo snel een nieuwe eigenaar vinden.

Idealiter zou een woning, eens op de vastgoedmarkt, binnen de 2 à 3 maanden verkocht moeten zijn.  Hier spelen een aantal factoren een belangrijke rol.


Het is belangrijk om je woning dagelijks te verluchten, ook tijdens de winterperiode.
Alles afsluiten, beperkt de ventilatie en is niet gezond.


Een woning bouwen kost aardig wat centen. Het is handig als je vooraf al wat budget bij elkaar hebt, maar er zijn ook mogelijkheden om tijdens het bouwen een beetje te sparen.


Pagina 1 van 3