Up-to-date

Wanneer je een woning te koop aanbiedt, hoop je dat je zo snel mogelijk een koper vindt. Toch zijn er heel wat panden die niet zo snel een nieuwe eigenaar vinden.

Idealiter zou een woning, eens op de vastgoedmarkt, binnen de 2 à 3 maanden verkocht moeten zijn.  Hier spelen een aantal factoren een belangrijke rol.


Het is belangrijk om je woning dagelijks te verluchten, ook tijdens de winterperiode.
Alles afsluiten, beperkt de ventilatie en is niet gezond.


Een woning bouwen kost aardig wat centen. Het is handig als je vooraf al wat budget bij elkaar hebt, maar er zijn ook mogelijkheden om tijdens het bouwen een beetje te sparen.


We willen tijdens de wintermaanden graag een lekker warm huis om in thuis te komen maar we zien onze energiefactuur ook graag wat minderen. Hoe kunnen we dat combineren?


Wanneer je een appartement of woning huurt, dien je naast het afsluiten van een huurcontract meestal ook een huurwaarborg te betalen.


Wanneer je een woning wenst te verhuren, hoop je een huurder te vinden die jouw eigendom als een goede huisvader onderhoudt en ook netjes op tijd de huur betaalt.

Maar hoe vind je die?


Wanneer je een woning wil verhuren, dient deze te voldoen aan enkele kwaliteitseisen.


Wanneer je een woning wil (ver)bouwen, begin je altijd zeer enthousiast omdat je zo snel mogelijk naar het eindresultaat toe wil werken, maar (ver)bouwen duurt meestal langer dan gehoopt en brengt dikwijls ook wat minder praktische dingen met zich mee.


Kleine vernieuwingswerken in je woning aanbrengen, je tuin (her)aanleggen of extra kamers creëren,…
Kan dat zomaar of dien je hiervoor een stedenbouwkundige vergunning aan te vragen?


Vanaf 1 januari 2020 worden er door de Vlaamse Overheid enkele verplichtingen opgelegd waaraan jouw woning moet voldoen.


Wanneer deze normen niet nageleefd worden,  riskeer je zogenaamde strafpunten. Vanaf 15 strafpunten loop je de kans dat jouw woning onbewoonbaar wordt verklaard.


Pagina 1 van 3