Hoe weet je of een woning goed geïsoleerd is?

Wanneer je een woning gaat bezoeken, kan je niet altijd meteen opmaken of de woning goed geïsoleerd is. Ga dus op onderzoek uit!

BOUWJAAR

Het bouwjaar van de woning zegt al veel over de isolatiegraad.

Een woning gebouwd na 1960 beschikt wellicht over spouwmuren, wat natuurlijk niet wil zeggen dat deze al geïsoleerd werden.

De spouwmuren van een woning gebouwd na 1990 zullen wellicht gevuld zijn, maar dat zegt nog niets over de kwaliteit van de isolatie. 

Een specialist kan de staat en kwaliteit hiervan steeds checken

RENOVATIE

Werd de woning gerenoveerd? Vraag dan zeker na wat er precies werd gerenoveerd en wat eventueel nog dient te gebeuren betreffende isolatie.

KIJK NAUWKEURIG

Kijk nauwkeurig rond bij de afwerking van een zolder of je iets kan terugvinden over de manier van isoleren. Werd het dak van de zolder geïsoleerd of enkel de zoldervloer?

Bekijk het schrijnwerk van dichtbij. Misschien kan je de datum van het schrijnwerk terugvinden of bij sommige ramen kan je de code HR of HR++ terugvinden. Deze code geeft de isolatiegraad weer. Het aantal plusjes geeft het isolerend vermogen van de beglazing aan.

STEL VRAGEN

Stel ook vragen aan de verkopers betreffende de vloer- en muurisolatie.

EPC

Het energieprestatiecertificaat zal je eveneens meer vertellen over het energieverbruik van de woning en welke onderdelen van de woning goed of minder goed geïsoleerd zijn.

Vastgoedplus werkt steeds samen met een energiedeskundige om al jouw vragen betreffende de isolatie van een woning correct te kunnen beantwoorden.

Meer in deze categorie: « De Wet Breyne Modulair bouwen »