Het belang van ventilatie in jouw woning

Het is belangrijk om je woning dagelijks te verluchten, ook tijdens de winterperiode.
Alles afsluiten, beperkt de ventilatie en is niet gezond.

Binnenlucht bevat immers na verloop van tijd vocht, koolstofdioxide en andere schadelijke stoffen. Dit is niet gezond voor de bewoners en draagt ook niet bij aan de goede staat van de woning zelf.

VENTILEREN

Ventileren kan eenvoudig door de ramen regelmatig open te zetten. Hierdoor creƫer je een gezonde luchtcirculatie.

VERWARMEN

Daarnaast is het ook belangrijk dat je goed verwarmt. Wanneer vochtige lucht in aanraking komt met een koud oppervlak condenseert de lucht. Die condensatie kan vochtproblemen en schimmel veroorzaken. Regelmatig koude buitenlucht binnenlaten gedurende korte periodes en je woning daarna goed verwarmen, is echt aan te raden.

MECHANISCH VENTILEREN

Wil je jouw woning ventileren en toch zo weinig mogelijk energie verliezen, dan kan je ook mechanisch ventileren. Een mechanisch ventilatiesysteem regelt de toe- en afvoer van lucht in jouw woning automatisch.
In nieuwbouwwoningen of bij grotere verbouwingen waarvoor een stedenbouwkundige vergunning nodig is, is een mechanisch ventilatiesysteem reeds verplicht.

Je kan je steeds informeren over de verschillende ventilatiesystemen bij een vakman of energiedeskundige.

Neem vrijblijvend contact op met onze Vastgoedplus-medewerkers. Zij brengen je graag in contact met onze energiedeskundigen.