Verbouwen om te verhuren: waar moet je op letten ?

Wanneer je voor jezelf een woning wil verbouwen, houd je voornamelijk rekening met wat jouw persoonlijke wensen zijn. Maar waar hou je best rekening mee als je een woning wil verbouwen om nadien op de verhuurmarkt te gooien?

BASIS

Zorg ervoor dat de basis meteen goed zit. Let op een correcte plaatsing van al je leidingen en voorzie in elke kamer voldoende stopcontacten.
Zorg dat de verschillende ruimten voor meerdere doeleinden kunnen worden ingericht mits enkele kleine aanpassingen.

MATERIALEN

Kies niet de allerduurste materialen want je weet niet hoe jouw toekomstige huurder jouw woning zal onderhouden maar ga ook niet voor het goedkoopste alternatief. Je wil immers niet om de haverklap in kosten vallen door defecten.
Ga op zoek naar betaalbare kwaliteitsvolle en onderhoudsvriendelijke materialen.

AFWERKING

Houd de afwerking sober. Kies bijvoorbeeld voor effen natuurlijke kleuren in de keuken en badkamer. Schilder nog niet de hele woning, maar kies eerder voor een kwalitatieve primer voor de muren. Op deze manier kan de huurder de woning nog volledig naar zijn/haar smaak inrichten. Het plafond en de binnendeuren kunnen wel best afgewerkt zijn.

SOORT WONING

Wanneer je een woning wil verbouwen om te verhuren, investeer je beter in twee appartementen of rijwoningen in plaats van één grote villa. Appartementen en kleinere woningen liggen makkelijker in de verhuurmarkt en voor twee kleinere woningen kan je in totaal een hoger huurbedrag verkrijgen dan voor één grote woning.