Een aannemer kiezen voor jouw woning

Wanneer je een nieuwe woning wil bouwen of een bestaande woning wil verbouwen, is het belangrijk een goede bouwaannemer onder de arm te nemen maar waar vind je die?

VERGELIJK

Neem voldoende tijd om verschillende aannemers te vergelijken.
Pluis hun websites uit en vraag meerdere offertes aan. Een offerte aanvragen is immers gratis.

Misschien heb je wel kennissen of vrienden die reeds ervaring hebben met aannemers? Mond-aan-mond-reclame blijft toch nog steeds de beste reclame.
Wanneer je met een architect werkt, kan deze je wellicht iemand aanraden.

BUURT

Een aannemer uit de buurt werkt misschien ook samen met onderaannemers uit de buurt en is hierdoor wellicht goedkoper wat betreft de doorgerekende kilometervergoedingen.
Hij is tevens op de hoogte van bepaalde regeltjes in jouw buurt waarmee rekening dient te worden gehouden.

TIJD

Wil je zo snel mogelijk van start gaan met de bouw van je woning, dan is het best een aannemer uit te kiezen waarbij de wachttijden niet te lang oplopen. Grotere bedrijven vinden misschien sneller een gaatje om van start te gaan.
Wil je liever een meer persoonlijke aanpak, dan is misschien een kleinere aannemer een betere keuze.

KWALITEIT

Laat je niet misleiden door een snelle service of een te lage prijs. Het is de kwaliteit die van belang is. Je wil immers geen woning betrekken waarna er zich problemen voordoen ten gevolge van een verkeerde materiaalkeuze of een onzorgvuldige afwerking.

STIJL

Kies een aannemer die veel ervaring heeft in de bouwstijl die jij verkiest: landelijk, modern, industrieel,… Elke aannemer heeft immers zijn specialiteit.

Zorg ervoor dat je een klik hebt met de aannemer die je kiest.