De waarde van je woning omhoog trekken

Wanneer je jouw woning wil verkopen, is het belangrijk een correcte verkoopprijs te bepalen, maar hoe kan je deze toch tot een maximum brengen?

NETHEID

Zorg er voor dat je woning er onberispelijk bij ligt. Een hoekje vol stof en spinnenwebben, afgebladerde verf of vochtplekken, zorgen al meteen voor een minwaarde van je woning in de ogen van de kandidaat-kopers.

ADMINISTRATIE

Zorg dat je over alle administratieve documenten en keuringsattesten van de woning beschikt. Dit bespaart potentiële kopers een hele hoop administratieve rompslomp en minder te maken kosten die jij als verkoper dan weer kan doorrekenen.

EERSTE INDRUK

De eerste indruk is vaak de belangrijkste.
Zorg er dus voor dat potentiële kopers meteen oog hebben voor de kwaliteiten van jouw woning: een netjes onderhouden tuin, de lichtinval in de woning, de openheid en mogelijkheden van de verschillende ruimten,…

OMGEVING

De waarde van een woning is ook afhankelijk van de omgeving waarin deze gelegen is.
Eenzelfde woning kan in een andere gemeente of in een andere buurt (platteland of stad) naar een andere waarde worden geschat.

EXTRA’S

Beschikt jouw woning over de laatste nieuwe snufjes op het vlak van domotica of werden er op het vlak van energiebesparing reeds aanpassingen doorgevoerd, dan kan dit zeker een meerwaarde zijn voor jouw woning.

Indien er recent nog renovatie- of onderhoudswerken werden uitgevoerd, houdt dan een lijst van de gemaakte kosten bij, zodat deze eventueel mee ingecalculeerd kunnen worden in de vraagprijs.

Je kan steeds beroep doen op ons Vastgoedplus-team voor een correcte waardebepaling van jouw woning.

Gerelateerde items (op tag)