Je woning sneller verkopen

Wanneer je een woning te koop aanbiedt, hoop je dat je zo snel mogelijk een koper vindt. Toch zijn er heel wat panden die niet zo snel een nieuwe eigenaar vinden.

Idealiter zou een woning, eens op de vastgoedmarkt, binnen de 2 à 3 maanden verkocht moeten zijn.  Hier spelen een aantal factoren een belangrijke rol.

PRIJS

Wanneer je de prijs van de woning te hoog inschat, bestaat de kans dat de woning lang te koop blijft staan. De prijs achteraf laten dalen, wekt geen erg positieve indruk bij potentiële kopers, want wat is de reden van een plotse prijsverlaging? Een correcte waardebepaling van meet af aan is dus van groot belang.

STAAT VAN DE WONING

Een oudere woning vraagt dikwijls een beetje opknapwerk zoals vernieuwing keuken, badkamer, elektriciteit,… Verbouwwerk schrikt vaak kopers af.
Instapklare woningen verkopen doorgaans iets sneller.

STIJL VAN DE WONING

Over smaken en kleuren valt niet te discussiëren, maar wat voor de verkoper mooi en praktisch is, is dat niet perse voor de koper. De inrichting en de indeling van de woning speelt dus een rol.

OMGEVING

Ook de buurt waarin de woning gelegen is, bepaalt of potentiële kopers al dan niet toehappen. Een woning in een rustige groene omgeving is meer gegeerd dan een woning langsheen een drukke steenweg.

Wil je jouw woning binnen afzienbare termijn verkopen, laat dan een correcte waardebepaling opmaken, zorg voor goede foto’s en een bondige tekst bij jouw zoekertje.

Vastgoedplus staat je hier graag in bij.

Gerelateerde items (op tag)