Waar wonen tijdens het (ver)bouwen?

Wanneer je een woning wil (ver)bouwen, begin je altijd zeer enthousiast omdat je zo snel mogelijk naar het eindresultaat toe wil werken, maar (ver)bouwen duurt meestal langer dan gehoopt en brengt dikwijls ook wat minder praktische dingen met zich mee.

WONING

Het huis ligt constant onder het stof, overal staat werkmateriaal en puin, je moet dikwijls improviseren om te kunnen koken, te eten en te wassen…
Tijdens het (ver)bouwen is het niet altijd aangenaam vertoeven dan.

Wanneer de bouw of verbouwing van jouw woning een projectje op langere termijn is, is het misschien aangewezen om een huurhuisje te zoeken in de omgeving waar je tijdens de (ver)bouwperiode kan verblijven.

FAMILIE

Het kan ook een oplossing zijn om tijdelijk bij kennissen of familie te gaan inwonen. Mits goede afspraken kan dit echt wel lukken en dit zal wellicht ook voordeliger zijn in jouw portemonnee. Je hebt immers net geïnvesteerd in jouw woning.

Is deze mogelijkheid er niet, dan kan de aankoop van een containerwoning een alternatief bieden. 

CONTAINERWONING

Een containerwoning kan je inrichten zoals je wil en kan je eventueel nadien opnieuw verkopen of kan steeds nog dienst doen in de tuin als extra hobbyruimte, poolhouse, thuiskantoor of op langere termijn voor hulpbehoevende ouders.

De containerwoning is in België nog niet echt ingeburgerd maar kan zeker wel een interessante denkpiste zijn.

Wil je hierover graag meer weten, neem dan vrijblijvend contact op met onze Vastgoedplus-medewerkers.