Een dag uit het leven van ...

Stagiaire-vastgoedmakelaar Jelke Vranckx

08u15 :          

Ik ben geen ochtendmens dus mijn wekker gaat af om 8u15. Meestal blijf ik dan nog wel een beetje snoozen smile
Eens uit bed maak ik me klaar en vertrek ik richting Duffel naar kantoor.

Ik moet toegeven dat ik geen schoolvoorbeeld ben wat betreft gezond ontbijten. Meestal ontbijt ik helemaal niet en als ik het doe is het een appeltje onderweg naar kantoor. 

10u00 :

Wanneer ik toekom op kantoor doorloop ik eerst mijn inkomende e-mails zodat ik de meest dringende zo spoedig mogelijk kan beantwoorden.
Daarna wordt er met de collega’s overleg gepleegd over de afspraken die de avond voordien nog hebben plaatsgevonden en wordt de planning van de dag overlopen.

11u00 :

Ik volg samen met mijn collega’s de werven van onze lopende nieuwbouwprojecten op.

Vandaag heb ik een drietal werfbezoeken gepland.

Residentie Reseda gelegen in de Wouwendonkstraat te Duffel zit nog in de ruwbouwfase. De verkoop van deze 5 appartementen is van start gegaan. Als je er als potentiële koper snel bij bent, kan je nog je eigen inbreng doen in de afwerkingsfase.
Er is ook de mogelijkheid om afzonderlijk garages aan te kopen. In het dorp zijn autostaanplaatsen immers schaars.

In residentie Oostwilg, gelegen aan de wissenboom in Duffel, zal eerstdaags de bezetter van start gaan. Deze appartementen zijn inmiddels uitverkocht.

We volgen al onze nieuwbouwprojecten nauw op zodat we snel kunnen bijsturen indien dit nodig zou zijn.

Residentie De Borssen, gelegen in de Borzestraat is volledig verkocht. De oplevering van dit nieuwbouwproject is voorzien in de helft van augustus. Het is dus van belang dat we hier de afwerking goed opvolgen en ervoor zorgen dat alles ook administratief in orde is.

13u00

Tijd om te lunchen.

Dit doe ik meestal samen met een vriendin Zsofi die hier vlak in de buurt werkt.
Bij mooi weer zoeken we graag een gezellig plekje uit waar we kunnen eten, bijbabbelen en genieten van een goed uitzicht. Als je dit allemaal kan combineren, is het eens zo leuk werken, toch?

 

14u00 :

In de namiddag ga ik aan de slag met mijn administratie.
Ik zorg er voor dat alle nodige documenten voor nieuwbouw, nieuwe panden in de verkoop en/of verhuur tijdig worden aangevraagd.
Wanneer deze toekomen kunnen we overgaan tot de publicatie ervan op onze website en in onze etalages.

Ontbrekende informatie zoals bijvoorbeeld afmetingen van kamers probeer ik aan de hand van de bouwplannen zo snel mogelijk te verzamelen zodat alle informatie kan toegevoegd worden in ons vastgoedsoftwareprogramma en de nieuwe panden van onze klanten op een aantrekkelijke manier op de vastgoedmarkt kunnen worden geplaatst.

16u00 :

Als stagiaire-vastgoedmakelaar zie je me vaak aan de zijde van mijn stagemeester Eddy.

Vandaag neemt hij me mee voor een schatting.
Hij instrueert me over de verschillende aspecten waarop een schatting wordt gebaseerd en leert me ook dingen aan waar ik zeker oog voor moet hebben om een zo correct mogelijke commerciële waarde van woningen te kunnen bepalen.

Nadien volgt er nog een overleg over onze bevindingen van de woning die we samen hebben beoordeeld. Wat zorgt voor een meerwaarde of wat geeft een minwaarde aan een woning…
Zeer boeiend allemaal. Ik leer heel wat bij en doe heel wat praktijkervaring op.

17u30:

Naast praktijkervaring, moet ik als stagiaire-makelaar binnenkort ook mijn theoretisch  examen afleggen.

Nu het zomer is, zijn onze kantooruren aangepast waardoor ik – als er geen afspraken meer gepland zijn – tijdig  naar huis kan om nog een beetje te studeren zodat ik mijn theoretische kennis beetje bij beetje kan uitbreiden, wat me dan weer verrijkt in de praktijk

  

20u00 :

Aangezien het nu tijdens de zomermaanden wat langer licht blijft, heb ik afgesproken voor een tête-à-tête met mijn bompa.

Iedereen die me kent, weet dat ik graag uit eten ga, en als het kan graag openlucht. Dezer dagen moet ik hiervan dus profiteren.

21u30 :

De dag afsluiten doe ik vandaag met enkele vrienden en vriendinnen.
Mijn favoriete plekjes gedurende de zomer zijn de pop-up zomerbarretjes.
Ben ik blij dat deze overal als paddenstoelen uit de grond schieten cool

Lang leve de zomer!

Gerelateerde items (op tag)