Een dag uit het leven van ...

Vastgoedmakelaar Eddy Mandelings

06u30 :   

Het eerste wat ik doe wanneer ik ’s ochtends opsta, is de poezen eten geven en een ontbijtje klaarmaken. Ik start met een busje Actimel , daarna neem ik mijn yoghurt met granen en een stuk fruit en een stevige tas koffie. Ik probeer hier toch een beetje gezonde keuzes te maken gezien ik tijdens de middag al eens lunchafspraken inplan.

07u00 :

Het ontbijt neem ik meestal voor televisie… niet echt gezond maar ik probeer een beetje bij te blijven met de dagelijkse actualiteit dus kijk ik dan uitgestelde programma’s zoals ‘Het Nieuws, De Afspraak’, Terzake,…

08u30 :

Na het ontbijt neem ik een douche en kies ik mijn outfit voor die dag uit. Dit is een beetje afhankelijk van mijn agenda. Voor kantoor en klantenafspraken ga ik liefst casual gekleed. Wanneer er afspraken bij de notaris of B2B –afspraken ingepland staan, haal ik toch eerder een kostuum boven. Voor werfvergaderingen trek ik wat steviger schoeisel aan en kleed ik me toch ook liever wat warmer aan.  

09u30

Klaar om naar kantoor te vertrekken.
Ik heb het geluk dat het kantoor maar op wandelafstand is dus dat doe ik te voet, kwestie toch al wat beweging te nemen. Mijn medewerkster is tegen de tijd dat ik toekom, meestal ook al aanwezig, zodat we kort even onze dagplanning naast elkaar kunnen leggen.

Mijn eerste afspraak staat ingepland om 11u00 dus ik heb nog even de tijd om mijn mails door te nemen. Vandaag moeten er opmetingen en schattingen gebeuren. Die werk ik dus eerst af zodat deze tijdig klaar zijn.

 

11u00

Ik heb afgesproken op de werf van ons nieuwbouwproject Residentie Reseda in de Wouwendonkstraat te Duffel met de aannemers. De oude woning werd nog maar onlangs afgebroken. De grond werd intussen bouwklaar gemaakt, dus de aannemers kunnen eerstdaags van start gaan met de nieuwbouw.

We hebben vandaag de eerste besprekingen na de afbraak. Dat zijn voornamelijk afspraken maken met de buren links, rechts en achteraan m.b.t. de mandeligheden op de perceelgrenzen. Het is zeer belangrijk om met de buren te overleggen wat er gaat en/of kan gebeuren en dit ook te verwerken in een overeenkomst. Zonder degelijk overleg bestaat er immers de kans dat er tijdens het bouwproces moeilijke discussies ontstaan, dikwijls met procedure tot gevolg. In het bouwproces is het steeds beter om te voorkomen dan te genezen.

Bij dit perceel zijn de huidige perceelgrenzen helemaal niet verzorgd waardoor de bestaande afsluitingen dienen weggenomen te worden en vervangen door andere.

12u30

Tijd voor een lichte lunch.
Ik heb afgesproken met mijn zoon Gilles die verantwoordelijk is voor de verhuringen en deze voormiddag op de baan was. We spreken af in Brasserie Kiliaan. Het is een zomers dagje en deze eetgelegenheid is vlak naast ons kantoor gelegen. Ideaal dus voor een snelle lunch waar we elkaar kunnen bijbabbelen over de lopende zaken en toch een beetje van het mooie weer kunnen genieten.

14u00

Na de lunch vertrek ik met de wagen op afspraak. Het kantoor werd aangeschreven om enkele woningen te verkopen.
Ik heb vandaag al een aantal plaatsbezoeken ingepland zodat ik alvast een schatting kan maken en een verkoopwaarde kan bepalen. Ook de verkoopvoorwaarden moet ik met de verkopers bespreken vooraleer we kunnen verder gaan tot verkoop.

Ik heb vandaag niet zo veel afspraken ingepland zodat ik nog eens kan langsgaan bij ons moe moe. Dat is mijn grootmoeder die eerstdaags 105 wordt. Hopelijk heb ik dezelfde genen en kan ik nog enkele jaartjes mee.

 

19u00

Wanneer ik thuiskom zijn het eerst mijn 3 schatten die ik moet verwelkomen. Zij hebben zich al het recht toegeëigend om voor de vrouw ’s avonds begroet te worden.

Eens thuis, kleed ik me graag om en trek ik iets meer comfortabel aan.

Mijn echtgenote Elly en ikzelf houden enorm van lekker eten en koken ook graag zelf. Hier nemen we ’s avonds dan ook uitgebreid de tijd voor wanneer er geen andere afspraken op het programma staan. Elly is binnen het kantoor verantwoordelijk voor de verkopen. ’s Avonds nemen we dan tijdens het eten even de tijd om elkaar bij te babbelen.

Vanavond is het mijn beurt om te koken en bereid ik het lievelingsgerecht van Elly: Witloof met hesp in de oven en puree. Smakelijk!

 

Gerelateerde items (op tag)