Hoe zet je jouw woning in de kijker ?

Wanneer je van plan bent om je woning te verkopen dan is het van belang dat je de kwaliteiten van jouw woning in de verf zet.

Je kan hiervoor een vastgoedmakelaar inschakelen, maar doe je het liever zelf, dan geven we je graag enkele tips mee.

CERTIFICATEN

Zorg dat je alle nodige documenten kan voorleggen die nodig zijn bij de verkoop van je woning en waarin de potentiële koper geïnteresseerd kan zijn: EPC, attest van elektriciteitskeuring, grondplannen, overzicht van de maandelijkse lasten,…

EERSTE INDRUK

Wanneer je jouw woning online te koop aanbiedt, zorg dan dat je beeldmateriaal sprekend is en de woning zichzelf verkoopt. Ook wanneer potentiële kopers de woning komen bekijken, ruim dan grondig op en zorg er voor dat ze in een gezellige woning worden ontvangen. Je kan maar één keer een eerste indruk maken.

PLUSPUNTEN ONDER DE AANDACHT BRENGEN

Vestig de aandacht op de kwaliteiten die jouw woning te bieden heeft: oppervlakte, lichtinval, architecturale kenmerken, uitgeruste keuken/badkamer, nabijheid van scholen/winkels/speelpleinen/park/bos/…

MINPUNTEN WEERLEGGEN

Biedt mogelijkheden of alternatieven wanneer de minpuntjes van de woning naar boven komen zoals aanbouwmogelijkheden of renovatiemogelijkheden, opdat de potentiële koper zich een visueel beeld kan vormen van de verschillende mogelijkheden.

CORRECTE PRIJS

Een correcte vraagprijs is de prijs die iemand bereid is om te betalen. Deze strookt jammer genoeg niet altijd met wat je als verkoper graag zou willen.
Probeer bij het bepalen van de vraagprijs zo objectief mogelijk jouw woning te beoordelen of laat je woning schatten door een expert-schatter of vastgoedmakelaar.