Wat is een cascowoning?

Een cascowoning is niet meer dan een wind- en waterdichte woning. Dat wil zeggen dat de buitenafwerking: de ruwbouw, het dak en de ramen afgewerkt zijn.

De afwerking binnenin de woning dient dus nog te gebeuren.

PRIJS

Wanneer je zelf een beetje handig bent, kan je op deze manier toch wat centen besparen. De aankoopprijs van de woning ligt immers lager dan een afgewerkte woning. Ook de notariskosten liggen lager.

TEMPO

Je kan de woning afwerken volgens je eigen tempo en budget.
Je bepaalt zelf of je met budgetvriendelijke materialen wil werken of eerder kiest voor kwaliteitsvolle duurzame materialen.

INRICHTING

Daarnaast heb je ook geen omgevingsvergunning meer nodig, waardoor je binnenin de woning nog zoveel kan veranderen als je zelf wil.
Je dient hier natuurlijk rekening te houden met de draagstructuur van de woning.

Je kan de woning volledig afwerken naar eigen smaak.

CASCO

De ene cascowoning is de andere niet. Meestal dien je zelf nog in te staan voor de aansluiting van meters en nutsvoorzieningen, elektriciteit, verwarming, chapewerken, pleisterwerken, vloeren, binnendeuren, keuken, badkamer en schilderwerken.

Maar er zijn evengoed cascowoningen waarin er nog veel meer dient te gebeuren.

Het is belangrijk dat je vooraf duidelijk weet wat er afgewerkt is en wat nog dient te gebeuren. De aankoopprijs mag dan wel lager zijn, maar je dient toch steeds nog een budget te voorzien voor de nog uit te voeren werken.